Anunțuri|

Ministerul Sănătății împreună cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, Programul Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei și fundația Romanian Angel Appeal implementează în prezent proiectul “Abordarea provocărilor Sistemului de Sănătate privind controlul tuberculozei în România” (Grant 1762ROU-T-MOH) finanțat de Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei și include o componentă de finanțare de urgență, prin Fondul de urgență pentru asigurarea tratamentului neîntrerupt al tuberculozei și a depistării cazurilor în rândul refugiaților ucraineni și al populației gazdă din România.

Scopul programului este identificarea precoce a cazurilor posibile de tuberculoză (TBC) pentru stabilirea diagnosticului și asigurarea tratamentului adecvat.

Activitatea de screening TBC se va desfășura în data de 16 Ianuarie, începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură Liteni, unde se va deplasa o caravană mobilă.

Caravana este un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă, iar testarea va fi asigurată de o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava și medicii specialiști pneumologi din județ.

Pot participa toate persoanele care au vârsta peste 18 ani, indiferent dacă sunt asigurați sau nu.

Consultația va fi GRATUITĂ și constă în recoltarea unei probe de spută.

Programul se adresează și este recomandat și persoanelor care au avut COVID-19.

Va fi necesară o copie a cărții de identitate.

Pentru programări va rugăm să ne contactați la nr de telefon :

Vornicu Tatiana – Asistent medical comunitar – 0755881871

Grigore Petruţa – Asistent medical comunitar – 0741757726

Comments are closed.

Close Search Window